dilluns, 27 de juny del 2016

Entrepans i begudes

Aquesta activitat està pensada per introduir els sistemes d'equacions a segon d'ESO.

L'activitat està composta en dues fitxes pensades per realitzar-les en dues sessions d'aproximadament d'una hora cadascuna.

Primera sessió:

A l'inici de la unitat de sistemes d'equacions es reparteix, sense comentar res, la primera fitxa a tot l'alumnat. A la fitxa es plantegen les equacions amb dues incògnites i està pensada per durar uns 20 minuts. A través dels preus d'entrepans i begudes entenen que hi ha possibles solucions per una equació amb dues incògnites. Es tracta que, amb l'ajuda de la fitxa, l'alumnat tregui les seves pròpies conclusions amb el seu propi llenguatge. Posteriorment argumenten amb els companys les respostes i finalment es fa una posada en comú amb tota la classe. Després de la posada en comú es poden començar a introduir les lletres x i y i començar a realitzar la primera gràfica de possibles preus.

Segona sessió:

En la segona sessió s'hauria de començar, altre cop sense avançar res, amb la segona fitxa. La mecànica és la mateixa, però aquest cop l'alumnat s'adonarà que en tenir dues equacions amb dues incògnites, ja hi ha una única solució. Primer cal que ho reflexionin sols, després amb els seus companys i per últim la conclusió final amb la posada en comú. Després de l'activitat es pot allargar posant altres exemples i acabant fent la gràfica corresponent.

Per obtenir la fitxa 1 clica aquí: Fitxa 1
Per obtenir la fitxa 2 clica aquí: Fitxa 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada